• Slide 1
  • Slide 1
  • Slide 1

Haarlemmermeer, Hoofddorp en omgeving

Omsloten door de ringvaart is de Haarlemmermeer omstreeks 1852 drooggelegd. De twintig kilometer lange hoofdvaart doorkruist de polder van het gemaal De Lynden in het noorden tot het gemaal De Leeghwater in het zuiden. Aanvankelijk was de Haarlemmermeer hoofdzakelijk een landbouwgebied. Tussen Hoofddorp en de Rijksweg A4 ontwikkelden zich in korte tijd grote bedrijventerreinen en kantoorparken vanwege de strategische ligging onder Amsterdam en nabij Schiphol.

De Haarlemmermeer herbergt een groep van woonkernen met allen een sterke economie, en een prettig woon- en werkklimaat met de aanwezigheid van alle denkbare voorzieningen. Hoofddorp is het bruisende hart van de gemeente Haarlemmermeer en heeft alles te bieden om prettig te wonen, te werken en te recreëren.

lux-omgeving-1

Het grote winkelcentrum van Hoofddorp heeft regionale aantrekkingskracht door de (deels) overdekte plaza, waarbinnen en rondom niet alleen grote winkelketens te vinden zijn, maar ook kleine boetiekwinkels en vele etablissementen. Tevens is hier op vrijdag de gezellige weekmarkt te vinden. Hoofddorp heeft het allemaal voor wat betreft breed avondvermaak. Vele bars, restaurants, een bioscoop en theater behoren allen tot de mogelijkheden. Hiernaast worden er gedurende het gehele jaar kleine en grote evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld; Meer Jazz, Meer Live en Haarlemmermeer Culinair.

De bereikbaarheid van Hoofddorp is uitstekend te noemen door de centrale ligging tussen Amsterdam, Haarlem en Leiden met uiteraard Schiphol op korte afstand. Rijksweg A4 is al op enkele minuten bereikbaar en daardoor zijn de centra van genoemde steden veelal binnen een half uur bereikbaar. Uiteraard is er een breed netwerk aan openbaar vervoer verbindingen richting de grotere randsteden en ook Schiphol.

lux-omgeving-2

Recreatie en natuur zijn op een steenworp afstand te vinden. Voorbeeld van een recreatiegebied op loopafstand is heemtuin De Heimanshof. Dit één hectare grote wilde natuurgebied is een habitat voor vele soorten flora en fauna. Op fietsafstand bevinden zich diverse fraaie recreatie- en natuurgebieden zoals het Haarlemmermeerse bos, de Toolenburgerse plas en de Groene Weelde.

Verder kent Hoofddorp een rijk verenigingsleven voor het beoefenen van diverse hobby’s, sport- en spelactiviteiten, waarvan het prachtige nieuwe overdekte zwembad en sportcomplex Koning Willem Alexander er slechts één is.

lux-omgeving-1
lux-omgeving-2