• Slide 1
  • Slide 1
  • Slide 1
  • Slide 1

Moderne appartementen met stijlvolle nieuwe gevelarchitectuur

De Bestaande kantoorpanden transformeren naar appartementen is hét antwoord op de leegstand onder kantoren en de sterk aantrekkende vraag naar (levensloop bestendige) kwalitatief hoogwaardige appartementen. De ontwikkeling van moderne en duurzame appartementen is een prachtige uitdaging die voor beide markten oplossing biedt. AKM-Reales BV zoekt actief naar dié kantoorpanden welk de potentie hebben een plus in toekomstige woonbeleving te bewerkstelligen, door óf de ligging óf door de potentie van het bestaande gebouw.

De locatie van project LUX aan de Wieger Bruinlaan in Hoofddorp leent zich op beide vlakken zeer goed voor een dergelijke transformatie. Ingrediënten hiervan zijn enerzijds; de centrale ligging nabij het centrum en uitvalswegen, de hoofdvaart en sport en recreatie op loopafstand. Anderzijds het groene karakter van de projectlocatie, de rijk uitgevoerde binnenplaatsen met waterpartijen en de uitstekende kwaliteit van de twee bestaande gebouwen. Allen vormen het decor voor dit prachtige transformatieproject.

lux-architectuur-1

Beide gebouwen bieden in basis en volume een uitstekend vertrekpunt. De gebouwen bevinden zich op een prettige afstand van de Wieger Bruinlaan in zowel beleving, hiermee doelend op de groene buffer welk voor de gebouwen langs loopt, alsook fysiek. Toch is het een flinke uitdaging de twee kantoorgebouwen met een sterk zakelijk en formeel (en tevens enigszins gedateerd) karakter om te vormen tot een mooie en leefbare woonomgeving. Daarbij is het toevoegen van buitenruimten en het toevoegen van bergingen noodzakelijk teneinde een goed woongebouw te creëren.

De bestaande gebouwen bestaan beide uit vier verdiepingen, waarvan de begane grond grotendeels buitenruimte is. Hierdoor heeft het gehele ensemble een open karakter en biedt het tevens voldoende overdekte parkeerplaatsen onder het gebouw. De bestaande gevels kenmerken zich door tweezijdigheid. De voorzijde (gericht naar de Wieger Bruinlaan) veelal zwart glas in een vliesgevel, de zij- en achterzijde witte gemetselde gevels met een streng ritme van gelijke ramen.

lux-architectuur-2

Door het allereerst toevoegen van de grote buitenruimten binnen een duidelijk kader ontstaat de mogelijkheid het strenge ritme van de gevel te breken en hiermee het zakelijke karakter weg te nemen. Vervolgens zijn horizontale witte sierbanden boven de ramen geïntroduceerd, alsmede grijze stucwerk vlakken tussen de ramen, om het spel tussen verticale en horizontale lijnen te benadrukken.

Uiteraard is wel de grootste verandering de geheel nieuwe gevel in roodbruin getinte stenen met bijzondere detaillering. Aan de voorzijde wordt met uitzondering van beide ronde trappenhuizen de gehele zwarte vliesgevel verwijderd en vervangen door een transparante vliesgevel welke aansluiting vindt op de achterliggende appartementen.

lux-architectuur-3

LUX 2 wordt voorzien van een korte corridor aan de voorzijde van het gebouw welke deels wordt afgeschermd door etagehoge glazen panelen voor de voordeuren. Hier wordt de achterliggende gevel, evenals de plint van beide gebouwen, als contrast op het concept als licht stucwerk uitgevoerd. Zo zullen beide gebouwen lijken te “zweven” boven de ondergrond. De spectaculaire metamorfose van de bestaande gebouwen zal verfrissend en spraakmakend zijn!

lux-architectuur-1
lux-architectuur-2
lux-architectuur-3